logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

«Слуга народу» підтримує зменшення кількості нардепів – Корнієнко

04-03-2021 19:58972

«Слуга народу» підтримує зменшення кількості нардепів – Корнієнко
Фото: unian.ua

У партії «Слуга народу» підтримують зменшення кількісного складу народних депутатів до трьохсот, повідомив лідер політичної сили, перший заступник голови однойменної парламентської фракції Олександр Корнієнко.

Про це Корнієнко розповів в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ми готові його (законопроект про внесення змін до Конституції України щодо зменшення кількості народних депутатів - ІФ) щонайменше ще раз обговорити на фракції, але я не думаю, що багато хто буде проти, тому що є позиція президента, неодноразово озвучена, це було і в передвиборчій програмі партії», - сказав Корнієнко Він наголосив, що законопроект підготовлений і його можна виносити на голосування. «Почекаємо, коли законопроект опиниться в залі, і подивимося, як колеги за нього голосуватимуть», - зазначив народний депутат.

Корнієнко також нагадав, що громадяни України підтримали зменшення складу парламенту до 300 народних депутатів і під час опитування, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським у жовтні минулого року.

Як повідомлялося, комітет з питань правової політики 14 січня рекомендував Верховній Раді схвалити в цілому (фінальний варіант) зміни до Конституції про зменшення кількісного складу парламенту.

4 лютого 2020 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект №1017 «Про внесення змін до ст. 76 і 77 Конституції України», яким пропонується скоротити кількість народних депутатів до 300 і обирати їх за пропорційною системою.

Leopolis.news