logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

Другий депутат відмовився від мандата депутата Самбірської райради

05-03-2021 11:422772

Другий депутат відмовився від мандата депутата Самбірської  райради
Фото: соцмережі

Скласти мандат депутата Самбірської районної ради вирішив Василь Грицак. Про такий демарш він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. 

На минулорічних жовтневих місцевих виборах Василь Грицак одночасно  балотувався до Самбірської районної і Стрілківської сільської рад та був обраним депутатом до обидвох.

Свій вибір Василь Грицак пояснив так: «У Стрілківській громаді мені запропонували працювати старостою 11 сіл і стати членом виконкому. На таке я погодився. Оскільки людина не може водночас бути депутатом двох місцевих органів самоврядування, тому я перевагу віддав  роботі в Стрілківській громаді. Наступні п’ять років старатимусь максимально ефективно працювати як староста та член виконкому».

Нагадаємо, що перед тим від мандата депутата Самбірської районної ради відмовився Василь Курій, який також став членом виконкому Стрілківської ОТГ (колишнього Старосамбірського району). Спочатку він, а тепер  Василь Грицак перед тим, як «гримнути дверима», майже слово в слово повторили, що нинішня районна рада не працює, просто витрачає гроші.

На прикладі цих двох депутатів можна стверджувати про недосконалість нинішнього виборчого законодавства. І Василю Курію, і Василю Грицаку, приміром, було добре відомо, якою після децентралізації та виборів буде Самбірська районна рада. Однак обидва до неї чомусь балотувались.  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news