logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Україна повинна бути в НАТО – Кравчук

05-03-2021 12:031503

Україна повинна бути в НАТО – Кравчук
Фото: UkrMedia

Україна має стати членом НАТО, щоб захистити свою можливість будувати незалежну державу.

 

Про це сказав перший президент України та глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі програми «Право на владу», повідомляє  Укрінформ.

«Україна має бути в НАТО. Іншого варіанту для України немає. Тому що вона сьогодні захищає свою землю від російського агресора. І є тільки один шлях - стати членом НАТО і таким способом захистити свою можливість будувати незалежну країну... Потрібно працювати, виконувати те, що передбачено планом НАТО, виконувати пакети, які передбачені для України», - сказав Кравчук.

Він зазначив, що Україна не завжди виконує ті завдання, які перед нею ставляться.

Нагадаємо, 6 лютого у Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по Альянсу визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу у здійсненні реформ для наближення до стандартів, досягнення яких є передумовою для набуття членства в організації.

У червні 2020 року НАТО надало Україні статус партнера розширених можливостей. Таким чином, Україна стала шостим таким партнером НАТО поряд зі Швецією, Фінляндією, Грузією, Австралією та Йорданією.

Leopolis.news