logo
18/04
17/04
2 ...

Виходить новий сингл Spivanka від гурту GANNA

05-03-2021 21:251137

Виходить новий сингл Spivanka від гурту GANNA
Фото: пресслужба гурту

Український етно-джазовий квінтет GANNA з Берліна продовжує досліджувати таємниці давніх українських пісень. Ансамбль впевнено об’єднує різні світи  від джазу до фольклору, від експериментальної естетики до неокласичної.

 

Про це повідомляє пресслужба гурту.

5 березня aнсамбль Ганни Гринівої «GANNA» випустив новий сингл Spivanka. Після міжнароднoго успіху останнього альбому гурту Dykyi Lys, який вийшов у серпні 2020 року на провiдному нiмецькому лейблі Double Moon Records та Jazz Thing Next Generation, квінтет продовжує заглиблюватися в традиції українського фольклору та пробуджує його до другої весни.

Spivanka була записана в прямому ефірі в Театрі Дельфi в Берліні в рамках міжкультурного проекту «Етнонім» української громадської організації в Берліні Kul´tura та кримськотатарської громадської організації в Києві АЛЄМ. Квінтет GANNA та кримськотатарські артистки Аліє Хаджабадінова та Ельнара Халілова створили спільну концертну програму, яка складалася з джазових аранжувань українських та кримськотатарських фольклорних пісень. Ця співпраця є виразом глибокого зв'язку між двома культурами та фундаментальної істини того, що кримські татари та Україна залишаються разом, попри всі негаразди. Проект відбувся за підтримки партнерської програми «Культура для змін» Українського культурного фонду та програми Meet up: Німецько-Українські зустрічі.

Про iсторiю пiснi Spivanka Ганна розкаже в документальному фільмi, який вийде у вереснi 2021 року. Стрічка покаже ексклюзивні моменти з дослідницької експедиції Ганни Україною - життя бабусь та дідусів, які співають фольклорних пісень. Серед них - 86-річний Василь Потяк із села Криворівня в Карпатах. Він розповідає про своє життя і співає традиційну cпіванку цього краю.

Документальний фільм також покаже, як Ганна вперше аранжувала співанку для лейбла свiтового джазовогo гiтариста Курта Розенвінкеля та Міхаели Бокової Heartcore Records. Лейбл випустив пiсню Spivanka в рамках проекту Heartcore for Ukraine у ​​березні 2020 року. Це результат співпраці всесвітньо відомими джазовими музикантами із Лос-Анджелеса, Нью-Йорка та Берліна Луїса Коула (Knower), Майкла Ліга (Snarky Puppy), гітаристiв Педро Мартінс та Даніеля Сантьяго, кларнетиста Маркусa Ерліха, продюсера Харіса Каранцаса, співачки і композиторки Ганна Гринівої разом з дітьми родинного будинку Жива Перла в селi Бортники бiля Львова. Усі кошти від продажу пiснi фінансуватимуть придбання музичних інструментів та здобуття музичної освіти тридцятьма хлопчиками, які зараз мешкають у названому дитячому будинку.

Spivanka - вiдео пoсилання:

https://www.youtube.com/watch?v=mvIifzXuRI0&feature=youtu.be

Spivanka - повна версія:

https://soundcloud.com/ganna-gryniva/spivanka-live-at-theater-in-delphi-full-version/s-4X7amLWpids

Spivanka - радіоверсія:

https://soundcloud.com/ganna-gryniva/spivanka-radio-edit/s-CNqQqG1TzDO

Heartcore for Ukraine - вiдео пoсилання:

https://www.youtube.com/watch?v=HzL-Wt8q4NY

 

GANNA Сaйт: https://gannaband.com/

GANNA Facebook: https://www.facebook.com/GannaEnsemble

GANNA YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC0gKi6yz3nld5VaD9-n316Q

GANNA Instagram: https://www.instagram.com/ganna_berlin/

Leopolis.news