logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

Регулятор схвалив впровадження річного тарифу на газ із 1 травня

05-03-2021 17:221161

Регулятор схвалив впровадження річного тарифу на газ із 1 травня

Нацкомісія з тарифів (НКРЕКП) схвалила постанову, якою пропонується запровадити річний тариф для постачальників з 01 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на пресслужбу регулятора.

Після схвалення НКРЕКП «запрошує зацікавлені органи державної влади, фізичних та юридичних осіб, їх об’єднання та інших заінтересованих осіб взяти участь в обговоренні цього проекту рішення та надати можливі зауваження і пропозиції до нього», - зазначається на сайті.

Також регулятор вказує, що усі постачальники, що надаватимуть послуги побутовим споживачам, зобов’язані до 25 квітня повідомити усіх споживачів щодо річної ціни на газ, а також опублікувати її на своїх вебсайтах.

«Водночас постачальники природного газу матимуть можливість пропонувати інші пропозиції для споживання побутовим споживачам, що підвищить можливості для розвитку конкуренції на роздрібному ринку природного газу», - додали у Комісії.

Нагадаємо, річна ціна на газ для населення може почати діяти з 1 травня поточного року і діятиме по 30 квітня наступного року.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що вже у другому кварталі цього року постачальники мають представити річні продукти.

Раніше ЕП з посиланням на джерело в уряді повідомляла, що фіксована річна ціна на газ для населення від газопостачальних компаній почне працювати з 1 квітня, коли втратить силу встановлена державою «стеля» у 6,99 грн за кубометр.

Заступник голови Офісу президента Юлія Свириденко заявила, що фіксована ціна на газ для населення в 6,99 грн за кубомер діятиме до кінця березня цього року.

Leopolis.news