Очільник Львівщини Максим Козицький вакцинувався від COVID-19

http://leopolis.news/post/38616/ochilnyk-lvivshchyny-maksym-kozyckyy-vakcynuvavsya-vid-covid-19

05/03/2021

Нею вже вакцинували понад 400 медиків області, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Я вакцинуюсь, щоб показати безпечність цієї вакцини. Крім того, цією дією хочу показати мою особисту державницьку позицію і нівелювати закиди всіх противників. Закликаю відкинути усі політичні лозунги щодо вакцинації і вакцини АстраЗенека і подумати, що заклики таких політиків не допомагають у боротьбі з коронавірусом, а лише посилюють антивакцинаторські настрої, які й без того високі у нашому суспільстві», - наголосив Максим Козицький.

Нагадаємо, Україна закупила препарат AstraZeneca, який розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Він виготовляється під локальною назвою Covishield на заводі Індійського інституту сироватки в Пуні, який є найбільшим виробником вакцин у світі та постачає свою продукцію в 140 країн.

За словами медиків, вакцина AstraZeneca/Covishield повністю безпечна, має доведену ефективність, схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я і пройшла перевірку Європейським агентством з лікарських засобів. Вона дозволена для використання в Європейському Союзі, Бразилії, Аргентині, Великій Британії, Мексиці та інших країнах. Цю вакцину замовили Британія, Австралія, Канада. Oxford/AstraZeneca (Covishield), яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Заявлена ефективність - 70%.

Leopolis.news