logo
25/04
24/04
23/04
21/04
20/04
19/04
2 ...

Байден пропонує призначити двох жінок-генералів на посади бойових командувачів ЗС США

09-03-2021 10:053648

Байден пропонує призначити двох жінок-генералів на посади бойових командувачів ЗС США
Фото: slovoidilo.ua

Президент США Джо Байден оголосив про висунення двох жінок-генералів на посади командувачів бойових командувань після того, як їх підвищення було пригальмовано за адміністрації Трампа.

Як підкреслює CNN, глава Білого дому оголосив про ці дві номінації саме в Міжнародний день жінок, передає Укрінформ.

«Номінації генерала ВПС США Жаклін Ван Овост на посаду командувача Транспортним командуванням США, а також генерал-лейтенанта Лори Річардсон на позицію командувача Південним командуванням Сполучених Штатів можуть зробити їх другою і третьою жінкою, які можуть очолити бойові командування після процедури підтвердження в Сенаті»,- зазначається в повідомленні.

Під час виступу в понеділок у Білому домі, присвяченому до Міжнародного жіночого дня, Байден назвав Ван Овост і Лору Річардсон «двома видатними й висококваліфікованими жінками-воїнами й патріотами». Він підкреслив, що вони обидві зробили військову кар'єру, «показавши незрівнянну майстерність, доброчесність і обов'язок перед країною», а інші жінки у Збройних силах США сприймають їхні досягнення за приклад.

За процедурою, обидва кандидати мають пройти слухання на засіданні Комітету з питань Збройних сил Сенату, після чого повинно відбутися голосування за їхні кандидатури у Верхній палаті Конгресу США.

Leopolis.news