logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

У рамках «Великої реставрації» в Україні відновлять 150 культурних пам’яток

10-03-2021 18:122242

У рамках «Великої реставрації» в Україні відновлять 150 культурних пам’яток
Фото: ЛОДА

Програма «Велика реставрація», що стартує в Україні цього року, передбачає масштабне відновлення історичних пам'яток і популярних туристичних локацій. Всього за три роки планується відновити 150 таких об'єктів, які заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко назвав «туристичними магнітами», виступаючи сьогодні, 10 березня, на Форумі «Україна 30. Культура. Медиа. Туризм».

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Мета програми «Велика реставрація» - по-перше, зберегти культурну спадщину, а по-друге – показати українцям, що в Україні є що подивитися, щоб вони дізнавалися якомога більше про Україну», - сказав Тимошенко.

Зокрема, за його словами, велику увагу буде приділено відновленню замків України. За його підрахунками, таких замків в Україні щонайменше близько 40.

«Про реставрацію об'єктів культурної спадщини в Офісі Президента ми замислилися ще на початку минулого року, коли в умовах карантину українці опинилися обмежені у подорожах за кордон», - розповів Тимошенко. Цього року, на його думку, ця тенденція ще збережеться, тому відновлені туристичні об'єкти збагатять туристичну карту України.

Спочатку, за словами заступника керівника Офісу Президента, планувалося провести «Велику реставрацію» за рік, але «це не дитсадок, школа, або дорога», а набагато складніші проєкти, тому обраний термін 3 роки.

«Ми чітко будемо слідувати цьому дедлайну», - сказав Тимошенко.

За програмою «Велика реставрація» будуть також відновлені фортеці, музеї, театри та інші об'єкти культурної спадщини України. Бюджет «Великої реставрації» на 2021 рік складе 2 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко серед об'єктів, які планується перетворити на популярні туристичні місця, називав, зокрема, Чорнобильську зону, облаштування острова Хортиця, включаючи будівництво музею і парку розваг, а також будівництво гірськолижних курортів у Львівській та Закарпатській областях, спорудження великого готелю біля Морського вокзалу в Одесі та оновлення набережної.

Leopolis.news