logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

В Україні стартував загальнонаціональний конкурс «Роде наш красний…»

19-03-2021 19:423225

В Україні стартував загальнонаціональний конкурс «Роде наш красний…»
Фото: ЛОДА

Співорганізаторами проведення Фестивалю-конкурсу є обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва і культури при департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Фестиваль-конкурс має на меті залучення дітей, молоді, керівників творчих колективів, а також професійних музикантів до глибокого вивчення народної пісні і її стилів.

Відтак, участь у фестивалі-конкурсі взяли вокалісти, вокальні ансамблі та хорові колективи зі всієї України.

«Щоб зберегти українську пісенну культуру, звичаї, обряди, ми маємо залучати молодь до вивчення народної творчості, підтримувати талановитих виконавців, збагачувати репертуар в художніх колективах та знайомитися з джерелами української пісні різних регіонів України, – такою є місія цього конкурсу», – зазначила директор департаменту культури, національностей та релігій Ірина Гаврилюк.

Цього тижня відбувся перший відбірковий тур Фестивалю-конкурсу.

Журі у складі лауреатки Національної премії України ім. Т. Шевченка Богдани Фроляк, оперних та камерних співачок, лауреаток численних міжнародних вокальних конкурсів Софії Соловій та Наталії Степаняк, актриси, співачки та режисера Уляни Горбачевської, співачки, викладача Львівського фахового музичного коледжу ім. С. Людкевича Марти Лозинської обрали учасників другого фінального туру.

Наразі триває опрацювання результатів і найближчим часом Обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва та культури оголосить імена переможців.

Leopolis.news