logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

У Добромильській ОТГ в селі Нове Місто відреставрують ратушу – пам’ятку архітектури

20-03-2021 13:172945

У Добромильській ОТГ в селі Нове Місто відреставрують ратушу – пам’ятку архітектури

У с. Нове Місто Добромильської ОТГ Самбірського району реставруватимуть древню ратушу – пам’ятку архітектури місцевого значення.

Фінансування робіт проводитиметься  одразу з двох цільових програм Львівщини. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Зокрема, згідно з рішенням сесії Львівської обласної ради в межах програми “Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021-2025 роки” на реконструкцію цієї ратуші з обласного бюджету передбачено 2 млн. 400 тисяч грн.

Водночас на виконання реставраційних робіт цієї пам’ятки архітектури 1.5 млн. грн.. передбачено з Регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва, європейської інтеграції на 2021-2023 роки. 

Щоб ратуші с. Нове Місто вдихнути нове життя, повернути їй давню красу, зацікавлена, зазначила заступник голови Добромильської ОТГ Таня Терлецька, громада. Із місцевого бюджету як співфінансування депутати передбачили 1.5 млн грн.  

Нагадаємо, що пропозиція Добромильської ОТГ щодо реставрації новоміської ратуші була схвалена і внесена до переліку об’єктів для фінансування з цільових обласних програм  опрацьовувалася представниками комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму спільно з працівниками  департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської облдержадміністрації. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news