logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

«Львів» U-21 зазнав поразки від «Шахтаря»

21-03-2021 14:241531

«Львів» U-21 зазнав поразки від «Шахтаря»

У суботу, 20 березня, відбувся матч між молодіжними складами ПФК «Львів» (Львів) та ФК «Шахтар» (Донецьк) у рамках 19 туру Чемпіонату України U-21. За підсумками конкурентноздатної зустрічі «синьо-золоті леви» прикро поступилися своїм опонентам.

Про це повідомляє офіційний сайт ПФК «Львів».

Коли у гості до будь-якої команди України приїжджає донецький «Шахтар», то підготовка завжди має бути на найвищому рівні. Стосується не тільки підготовки стадіонів, умов, організаційних моментів, а й налаштування фізичного та навіть психологічного. «Гірники» завжди борються лише за найвищі сходинки п’єдесталу. Не є винятком і молодіжний Чемпіонат України. Тут підопічні Хосе Фернандо Мартінса Валенте ведуть запеклі перегони з київським «Динамо» за «золото» турніру. Враховуючи те, що киянам у 19 турі належало зустрітись із третім «Рухом», до Львова донеччани вирушали виключно за перемогою.

Одразу ж на старті протистояння між «Львовом» та «Шахтарем» стався епізод, який нібито гарантував черговий спокійний тріумф гостей. Вже на 5 хвилині В’юнник скористався непорозумінням між голкіпером та захисниками «городян» і впевнено реалізував свій вихід віч-на-віч з Бугаєм. Дивно, але, схоже, саме після цього «синьо-золоті леви» і прокинулися. Колектив Ігоря Рипновського демонстрував доволі непогане володіння м’ячем зі швидкими виходами в атаку. Жодних побоювань перед більш іменитим суперником не було. Наша команда вдало нейтралізувала сильні сторони «гірників» та намагалася нав’язати їм власну гру. Тим не менш, і «шахтарівці» не ликом шиті. Наші суперники грамотно діяли позаду та не дозволяли львів’янам зайвий раз наближатися до власних воріт. Загалом, перший тайм минув здебільшого за рівної гри. Якби не швидкий забитий м’яч, важко було б виділити когось одного.

Другу половину гри жвавіше розпочали господарі. Активність Топчія, яка простежувалася ще у таймі першому, принесла команді користь на 49 хвилині. Лідер нашого дублю своєю наполегливістю попереду заробив пенальті, яке сам і взявся виконувати. На жаль, очну дуель Турбаєвському Топчій таки програв та втратив супершанс відновити паритет у зустрічі. «Львів» продовжував моментами дуже впевнено насідати на ворота «Шахтаря», але безрезультатно. Моменти, звісно, були, але до завершального удару справа так і не дійшла. Болісним для наших хлопців був момент, який стався на 75 хвилині. Після масованої атаки від гостей та подальшого удару від «шахтарівця» м’яч влучив у руку Лобаю. Арбітр призначив закономірний пенальті. В’юнник з «точки» діяв холоднокровно та записав до свого активу другий у цьому матчі гол. Опісля цього знову запанувала гра без відвертої переваги будь-якої із команд. За таких умов, по суті, поєдинок і добіг свого завершення.

0:2 – «Львів» дав гідний супротив «Шахтарю», але зачепитись бодай за один заліковий пункт таки не зумів.

«Враження після гри більше позитивні, аніж негативні. Вважаю, що дали хороший бій «Шахтарю». Якби самі не припустилися дитячих помилок, могли б спокійно претендувати навіть на перемогу. Крім того, не реалізували свою супернагоду – пенальті. Долю матчу вирішують мікроепізоди. Так часто трапляється. Як би там не було, хлопцям за самовіддачу та характер хочу подякувати. Будемо працювати ще більш наполегливо, аби у таких матчах все-таки брати очки», – зазначив наставник ПФК «Львів» U-21 Ігор Рипновський.

Leopolis.news