logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Максим Козицький відзначив найкращих декламаторів віршів Тараса Шевченка

22-03-2021 16:142831

Максим Козицький відзначив найкращих декламаторів віршів Тараса Шевченка

Сьогодні, 22 березня, голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький вручив подарунки переможцям конкурсу читань віршів Тараса Шевченка.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Конкурс стартував 9 березня, у день народження Кобзаря. За ініціативи управління молоді та спорту Львівської ОДА відомі спортсмени Львівщини зачитали уривок із поеми-послання «І мертвим, і живим, і ненародженим...». Відтак Львівська ОДА закликала всіх охочих приєднатися до читань віршів Тараса Шевченка і оголосила конкурс на найкраще декламування.

Упродовж тижня кожен охочий міг записати відео та опублікували його у коментарях на Фейсбук-сторінці очільника області.

Серед переможців - Любомир Закутинський з Трускавця, Тетяна Тимків з Винників, Вікторія Кавчан, Тетяна Явдик, Владислав Ціздик з міста Сколе.

«Дякую за активну участь в конкурсі, за те, що шануєте творчість наших геніїв і зокрема Шевченка, вчите напам’ять його твори, співаєте пісні на його вірші, - наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький. – Завдяки вам слова нашого Кобзаря житимуть вічно».

Начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як передав учасникам конкурсу вітання від спортсменів, які перебувають зараз на навчально-тренувальних зборах.

Любомир Закутинський надіслав на конкурс відео, на якому він грає на гітарі і декламує власний вірш про Шевченка.

«Цей конкурс – один з найяскравіших спогадів за цей рік карантину. Дуже цікаво було брати участь у ньому, переглядати відео, якими ділилися інші діти», - поділився враженнями Любомир.  

Батьки дітей подякували організаторам, що вони знайшли спосіб, як в час карантину залучити до заходу дітей з усієї області.

Нагадаємо, цього року аналогічний конкурс в ЛОДА проводили і до дня народження Леся Українки.

Leopolis.news