logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Самбірській гімназії навчали шкільного підприємництва

25-03-2021 11:531991

У Самбірській гімназії навчали шкільного підприємництва

У Самбірській гімназії завершився дводенний тренінг зі шкільного підприємництва. Його  для учнів старших класів цього навчального закладу провели тренери Олег та Тетяна Здреники з ГО «Освітньо-культурне об’єднання. 

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Самбірська гімназія подала заявку на участь у конкурсі проектів з назвою Social Student Companies to Activate the Youth реалізується School of ME у партнерстві з Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland e.V, який реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини Auswärtiges Amt.

У підсумку гімназія увійшла до двадцяти шкіл України, де учнів навчатимуть соціальному підприємництву. 

«Соціальне підприємництво вчить школярів працювати в команді, йти до мети, ставити правильно завдання. Вони вчаться визначати мету, проблему чи потребу і планувати шляхи її досягнення, вирішення. Кожен може відчути себе у різних ролях в команді. Все як у дорослому житті. Єдина відмінність : тут гроші не відіграють ключової ролі. Звичайно, вони потрібні, але не як мета. Вона в іншому. Коли є ідея, яку хочеться втілити, ми плануємо, як це зробити. І гроші розглядаємо як інструмент. Показуємо, як і де їх можна залучити», –сказала тренер Тетяна Здреник.

Наголошувалось, що практика розвитку шкільного підприємництва поширена у багатьох країнах Європи. Тепер до цього долучається Україна. Після навчання учні знатимуть, що і як потрібно робити, щоб досягати цілей. Найчастіше школярі займаються рукоділлям або заняттями, схожими на це. Демонструють, як можна оригінально використати предмети, які вийшли із вжитку. Є й інші цікаві ідеї, які набувають широкої популярності, адже відомо, що кожне покоління бачить світ по-інакшому.

За результатами навчання організатори проекту оберуть 10 переможців з цілої країни, які отримають грошовий приз та додаткові тренінги. 

«Під час тренінгу можна було бачити щасливі та натхненні обличчя учнів, – сказала директор гімназії Світлана Якубовська, – неймовірно мотивовані команди з великими ідеями. Чого ще бажати? Така молодь здатна і готова змінювати цей світ на краще».

Тим часом партнери і тренери проекту рухаються далі. Ще один воркшоп вони проведуть для учнів школи №-77 міста Львова.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news