logo
18/04
17/04
2 ...

Україна отримала другу вакцину від COVID-19: у МОЗ розповіли, кого щеплюватимуть препаратом Sinovac

26-03-2021 11:37922

Україна отримала другу вакцину від COVID-19: у МОЗ розповіли, кого щеплюватимуть препаратом Sinovac
Фото: dw.com

Вакцину від COVID-19 китайського виробництва Sinovac Biotech будуть використовувати для щеплення маломобільних громадян.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Громадське.

«Ця вакцина — однодозна, у порівнянні з тією що ми зараз використовуємо, десятидозною, тому її в першу чергу будуть використовувати на тих платформах і для тих категорій населення, які унеможливлять надалі розлив», — заявив він.

Зокрема, пріоритет надаватимуть маломобільним групам людей похилого віку. Мобільні бригади будуть їздити місцями проживання цих людей і вакцинуватимуть їх, а також їхніх опікунів.

«Сьогодні ми маємо орієнтовну кількість таких людей — 40 тисяч. Надалі передбачається також повторне введення вакцини через 20 днів», — розповів Ляшко.

Ляшко уточнив, що ця вакцина ще має пройти десятиденний лабораторний контроль. Після цього її направлять до держпідприємства «Медзакупівлі» і доставлять до регіонів. Вакцини виробництва Sinovac проходить завершальну стадію в ВООЗ, наступного тижня очікують дозвіл на використання в екстрених ситуаціях.

Додамо, що вчора,  25 березня, в Україну прибула перша партію китайської вакцини CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.  Нагадаємо, в МОЗ анонсували, що ця партія складатиметься з 200 тисяч доз. Вона є частиною замовлення розміром в 1 мільйон 915 тисяч доз.

Гендиректорка компанії «Лекхім» (постачальника вакцини CoronaVac) Тетяна Печаєва після прибуття вакцини повідомила, що препарати не вдалося раніше доправити в Україну, тому що виробники «фізично не встигають» виробляти необхідну кількість доз.

У посольстві України в Китаї наголосили, що ця вакцина пройшла всі етапи клінічних досліджень, і її вже використовують у Китаї, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Leopolis.news