logo
19/04
18/04
2 ...

У Славському чиновники за бюджетні кошти планують друк приватної газети

26-03-2021 15:061347

У Славському чиновники за бюджетні кошти планують друк приватної газети
Фото: ukrinform.ua

Славська селищна рада Стрийського району оголосила торги з закупівлі послуг з друку періодичного видання. Оголошення про це з’явилося на офіційному майданчику публічних закупівель.

Очікувана вартість закупівлі становить 350 тис грн. Прийом пропозицій триває до 23:59 год 28 березня 2021 року. Тип закупівлі – відкриті торги. 

У тендерній документації зазначається, що учасник зобов’язується за замовленням Замовника надати послуги з висвітлення інформації на сторінках газети «Славські вісті» впродовж орієнтовного періоду квітень - грудень 2021 року (9 місяців) з метою висвітлення соціально важливих тем для населення Славської громади Стрийського району Львівської області. За цей час переможець має надрукувати 62 100 примірників газети. 

Перший номер газети попередньо має бути надруковано та доставлено на адресу Замовника у період до 15.04.2021р. Всі наступні номери газети повинні бути надруковані та доставлені на адресу Замовника до 15 числа кожного місяця.

Виконавець здійснює виявлення ключових тем, зібрання і підготовку матеріалу, підготовку фотоконтенту/інфографіки, верстку сторінок і дизайнів, коректуру матеріалу, друк формату А3 (8 шпальт), доставку. Друк газети здійснюється з матеріалу Виконавця. Параметри друку: друк офсетний, кольоровість – повнокольоровий (4+4).

Однак у цій ситуації дивує те, що фактично Славська селищна рада за бюджетні кошти хоче профінансувати друк приватної газети. Як свідчить свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації засновником газети «Славські вісті» є приватна особа. Ще 16 березня ц.р. ми скерували на офіційну електронну адресу Славської с/р запит на доступ до публічної інформації, запитуючи копію рішення Славської селищної ради про заснування газети «Славські вісті». Але й досі відповідь так і не отримано, чим порушено норми Закону України «Про доступ до публічної інформації». 

Відповідно до чинного законодавства органи місцевого самоврядування не можуть бути засновниками та видавцями друкованих засобів масової інформації. Тому згаданий тендер, у разі його проведення, матиме, на нашу думку, ознаки бюджетного правопорушення та нецільового використання бюджетних коштів.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news