logo
15/04
2 ...

Смарт-годинник та фітнес-трекер: 5 відмінностей

26-03-2021 14:251380

Смарт-годинник та фітнес-трекер: 5 відмінностей

Розумні гаджети з калькуляторами калорій та сповіщеннями про дзвінки можна побачити ледь не у кожного власника смартфону. Браслети та годинники виконують схожі функції, проте мають і відмінності. Трекери та smart watch на ALLO можна обрати за необхідними функціями.

Чим відрізняються браслети та годинники?

Як обрати між смарт-годинником та фітнес-трекером? Перш за все треба визначитися, навіщо вам потрібен цей гаджет. Якщо виключно для занять спортом, то достатньо трекера, а якщо для комфорту, роботи та контролю здоров'я, краще обрати вдосконалену модель.

Головні відмінності між смарт-годинником та фітнес-браслетом: 

  • програмне забезпечення;

  • автономність;

  • вага;

  • функціональність;

  • ціна.

Фітнес-браслети оснащені мікрочіпами, які передають дані на смартфон. Смарт-годинники функціонують із повноцінною операційною системою, тому відрізняються багатофункціональністю. Інтерфейс ОС адаптовано спеціально для маленького екрана.

Трекер може працювати автономно близько місяця, а годинник треба підзаряджати кожні 1-2 дні. Це важливий пункт, який для багатьох стає визначальним. Також гаджети відрізняються за вагою. Браслет легкий і вузький, а годинник більш масивний. На ніч його знімають, а трекер спати не заважає.

Функціональність годинника та трекера

Якщо трекер був розроблений спеціально для спорту та здоров'я, то смарт-вотч — більш універсальний девайс. Він синхронізується з іншими розумними приладами, може здійснювати безконтактні платежі, підтримує різні додатки. Відповідно, відрізняється й ціна на ці гаджети.