logo
19/04
18/04
2 ...

На Львівщині 8 ОСББ отримали компенсацію за програмою енергомодернізації багатоквартирних будинків

26-03-2021 16:23981

На Львівщині 8 ОСББ отримали компенсацію за програмою енергомодернізації багатоквартирних будинків
Фото: ЛОДА

Цього тижня 8 ОСББ області, які скористалися програмою енергомодернізації багатоквартирних будинків програмою «Енергодім» ДУ «Фонд енергоефективності», компенсовано 308 тис. грн з обласного бюджету на відшкодування частини відсоткової ставки за отриманими кредитами.

Відшкодування здійснено в рамках Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки, згідно з якою вперше в Україні здійснюється підтримка ОСББ при роботі з ДУ «Фонд енергоефективності» на обласному рівні, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Львівщина є однією з регіонів-лідерів щодо роботи за програмою «Енергодім». Cтаном на сьогодні Фондом енергоефективності схвалено 42 заявки від ОСББ на впровадження енергоощадних заходів.

Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» та 50% для пакета «Комплексний» на грантовій основі, з обласного бюджету додатково здійснюється відшкодування відсоткової ставки у розмірі 3%-10%.

«Впровадження заходів підвищення енергоефективності в житловому фонді дозволить покращити та створити комфортні умови проживання, скоротити споживання теплової енергії і, в кінцевому результаті, зменшити розмір «платіжок» за тепло», – зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Богдан Кейван.

Leopolis.news