logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Українська влада дала згоду на повне врегулювання статусу польської освіти

30-03-2021 13:22943

Українська влада дала згоду на повне врегулювання статусу польської освіти
Фото: Польське радіо

Зелене світло з боку української влади для врегулювання статусу польської освіти над Дніпром. Це результат засідання Консультативного комітету президентів Польщі та України, що відбулося у понеділок 29 березня.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Міністр у Канцелярії президента Польщі, Кшиштоф Щерський, заявив, що українська сторона відкрита для початку міжурядових переговорів щодо врегулювання статусу польської освіти в Україні.

«Є згода української сторони на початок переговорів на урядовому рівні, в напрямку міжнародного договору, який врегулював би статус польської освіти в Україні. Це дуже важлива заява. Таким договором дано «зелене світло», і статус польських шкіл в Україні буде врегульовано», – сказав міністр.

Серед питань, обговорених на понеділковому засіданні Комітету, багато стосувався економічної співпраці. Міністр Кшиштоф Щерський заявив, що Польща готова надати більшу підтримку економічному розвитку України з точки зору європейської інтеграції.

Міністр Щерський підкреслив, що Польща наполягає на тому, щоб Україна зняла митні бар'єри між обома країнами. Скасування митних бар’єрів могло би показати можливості подолання майбутньої конкуренції на відкритому європейському ринку. Як відомо, ще у квітні має відбутися засідання міжурядової економічної комісії Польщі та України.

Під час засідання Консультативного комітету президентів Польщі та України також обговорено питання енергетичної співпраці, модернізації пунктів перетину кордону та безпеки України в контексті зміни на посаді президента США.

Leopolis.news