logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

На Львівщині триває робота щодо осучаснення шкільних кабінетів хімії та фізики

31-03-2021 11:521257

На Львівщині триває робота щодо осучаснення шкільних кабінетів хімії та фізики
Фото: ЛОДА

Майже чотири десятки шкіл області отримали фінансування для облаштування сучасних кабінетів хімії та фізики.

На доручення очільника області з обласного бюджету виділено  36,6 млн грн  для  оснащення  39 кабінетів у закладах загальної середньої освіти області із залученням інформаційно-комунікаційних технологій, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Відомо, що STEM-освіта допомагає опанувати «навички ХХІ століття» та створює фундамент для професій майбутнього.

«Торік на STEM-освіту місцевим бюджетам з державного виділено 82,3 млн гривень. Наприкінці року вдалося використати 27,3 млн грн за поставлені товари. Це дозволило оснастити 5 STEM-лабораторій та 45 кабінетів хімії, фізики, географії та математики», - розповів директор департаменту фінансів Олег Демків.

STEM-освіта – це напрям, у якому в навчальних програмах посилюється природничо-науковий компонент та інноваційні технології.

«Нові кабінети для вивчення природничих наук без сумніву допоможуть вчителям створювати авторські програми з природничо-математичних наук, організовувати науково-дослідну та винахідницьку роботу з учнями. Сучасні підходи до вивчення матеріалу посприяє учням ще зі шкільної парти вчитися критичному мисленню та застосовувати нові знання для моделювання справжніх життєвих ситуацій», - наголосив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Нові кабінети фізики та хімії з’являться незабаром у майже двадцяти опорних закладах області, а також у ліцеях та гімназіях Львова, Дрогобича, Мостиської, Яворова тощо.

У нових кабінетах, школярі, збираючи робота чи розумну теплицю, засвоюватимуть відповідні знання з фізики чи біології, проводитимуть математичні розрахунки, отримуватимуть навички з проєктування, програмування та автоматизації. Крім того, розвивається інтегроване мислення, вдосконалюється  командна робота та комунікативні навички.

Зазначимо, Кабінет Міністрів України ухвалив Концепцію розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти), реалізація якої передбачена до 2027 року

Leopolis.news