На Львівщині планують призвати 655 юнаків

http://leopolis.news/post/40111/na-lvivshchyni-planuyut-pryzvaty-655-yunakiv-

01/04/2021

Як інформує Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, під час весняного призову до війська заплановано призвати 655 юнаків :

286 осіб – Збройні Сили України, 224 – Національна гвардія України, Державна служба спеціального транспорту – 25 та Державна прикордонна служба України - 120 осіб. 

До війська призиватимуть юнаків від 18 до 27 років, які придатні до проходження військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях. 

Термін проходження строкової служби для осіб з вищою освітою – рік, без вищої освіти – півтора року. 

Усіх призовників будуть тестувати методом ІФА на наявність антитіл до Covid-19. Після тестування їх будуть відправляти до обласного збірного пункту. 

Обласний збірний пункт забезпечено засобами для дезінфекції, члени медичних комісій та призовники забезпечені засобами індивідуального захисту. Разом з ДСНС передбачено проведення щоденних заходів щодо дезінфекції приміщень. 

По прибуттю призовників в навчальні центри або у військові частини для них передбачено двотижневу обсервацію.

Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки нагадує, що  згідно з Законом України про «Військову службу та військову службу» повістка не є обов’язковою. Призовник у десятиденний строк після оприлюднення Указу Президента про проведення призовної кампанії має явитись на призовну дільницю.

Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються.

Військова строкова служба – це обов’язок кожного громадянина чоловічої статі віком від 18 до 27 років. З дня оголошення початку призовної кампанії призовник зобов’язаний сам з’явитись у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Leopolis.news