logo
29/03
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
2 ...

«Поїздити на велосипеді та оглянути краєвиди»: на Львівщині стартує проєкт «ВелоБескиди» (ВІДЕО)

01-04-2021 19:226464

«Поїздити на велосипеді та оглянути краєвиди»: на Львівщині стартує проєкт «ВелоБескиди» (ВІДЕО)
Фото: Львівська ОДА

Днями делегація Львівської ОДА виїхала на маршрути і туристичні об’єкти у межах проєкту «ВелоБескиди», що охоплює три громади – Трускавецьку, Бориславську й Східницьку.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Напередодні для нього було погоджено технічну документацію. Проєкт передбачає облаштування новаторських 4 велосипедних та 5 пішохідно-трекінгових маршрутів, двох спортивних велотрас, а також оглядової вежі, висотою 15,6 м на горі Цюхів Верх.

Велотраси й пішохідні шляхи облаштують на наявних стежках і шляхах в улоговинах і горами, аби звести до мінімуму втручання у рельєф території.

«Що дасть цей проєкт на практиці? Тепер до Трускавця можна буде приїжджати не тільки у санаторій на оздоровлення, по цілющу воду, до «Буковиці» – не лише на лижі, але й для того, щоб поїздити на велосипеді, пройтися за цікавим теренкур-маршрутом, а по дорозі ще й зайнятися різноманітними фізичними вправами на спеціально обладнаних майданчиках. А ще – з вершини Цюхів Верх (931 м) помилуватися краєвидами: там передбачене будівництво металевої оглядової вежі, - зазначив Максим Козицький, голова Львівської обласної держадміністрації. - Завдяки спеціальним рамкам на старті й фініші маршруту можна буде за бажанням фіксувати свій час та позмагатися у тому, за скільки пробіжиш чи проїдеш всю дистанцію. Одним словом - цікаво провести час з родиною і хорошою компанією. Для дітей тут також передбачена цікава програма – гойдалка-тарзанка, смуга перешкод, перехід-«драбинка».

Заступник голови ОДА Віталій Загайний акцентує на тому, що «ВелоБескиди» стануть прикладом єднання громад.

«На сесії обласної ради депутати давали поради об’єднувати туристичним маршрутом різні громади. А це вже втілюється на практиці тут, у межах Трускавецької, Бориславської й Східницької громад. «ВелоБескиди» задали тональність усій Україні у розвитку туристичної, спортивної інфраструктури, в єднанні громад задля розвитку туризму», - додав Віталій Загайний.

Проєкт «ВелоБескиди» переміг у конкурсі на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Він передбачає реалізацію до грудня 2021 року.

Загальна вартість проєкту – 11,8 млн грн. З цієї суми 9,44 млн грн передбачає фінансування з державного бюджету, а 2,36 млн – співфінансування з місцевих бюджетів громад.

Leopolis.news