ЛОДА звернулась до Кабміну з проханням відшкодування втрат працівників туристичної галузі під час карантину

http://leopolis.news/post/40152/loda-zvernulas-do-kabminu-z-prohannyam-vidshkoduvannya-vtrat-pracivnykiv-turystychno-galuzi-pid-chas-karantynu

01/04/2021

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Днями Верховна Рада ухвалила законопроєкт Президента про надання допомоги підприємцям – застрахованим особам (https://cutt.ly/mceEcxJ). У ньому йдеться про виплату за рахунок коштів державного бюджету по 8 000 гривень та додатково з місцевих бюджетів.

«До управління туризму та курортів звертались гіди з проханням про те, щоб їхні КВЕДи (класифікація видів економічної діяльності) внести до переліку тих, які отримують допомогу, – пояснює Віталій Загайний, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації. – Фактичної заборони діяльності у межах «червоної зони» немає, проте через карантинні обмеження туристичні потоки припинились і відповідно особи, задіяні в туристичній галузі, не мають роботи.

У ситуації, що склалася в країні, важливою є підтримка платників податків з боку держави. А Львівщина є найбільшим туристично-відпочинковим та курортним регіоном Західної України. Галузь посідає одне з провідних місць у сфері послуг та вважається однією з найбільш динамічних. Через те, вважаємо, що застраховані особи – підприємці туризму – потребують підтримки від держави».

Відтак, Львівська ОДА звернулася до Кабміну з пропозицією внести до Переліку основних видів економічної діяльності, які претендують на отримання одноразової допомоги від держави, застрахованих осіб зі сфери туризму за КВЕДом-2010:

- Клас 55.10 «Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування»;

- Клас 55.20 «Діяльність засобів розміщування на період відпустки та іншого тимчасового проживання»;

- Клас 56.10 «Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування»;

- Клас 56.21 «Постачання готових страв для подій»;

- Клас 56.30 «Обслуговування напоями»;

- Клас 79.11 «Діяльність туристичних агентств» (внутрішній туризм);

- Клас 79.12 «Діяльність туристичних операторів» (внутрішній туризм);

- Клас 79.90 «Надання інших послуг бронювання та пов’язана з цим діяльність» (послуги туристичних гідів);

- Клас 86.10 «Діяльність лікарняних закладів» (санаторно-курортні заклади).

Leopolis.news