logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Збройні сили України та Республіки Польщі підписали меморандум

02-04-2021 15:003853

Збройні сили України та Республіки Польщі підписали меморандум
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

1 квітня, заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Радіон Тимошенко від імені Збройних Сил України підписав «Меморандум щодо призначення офіцерів зв’язку Війська Польського до складу Багатонаціональної координаційної групи» з першим заступником командувача Генерального командування ЗС Республіки Польща генерал-лейтенантом Війська Польського Яном Слівкою. 

Про це інформує пресслужба Генерального штабу ЗС України.

В останні роки військове співробітництво між ЗС України та Республікою Польща розвивається особливо конструктивно і динамічно. Підтвердженням цьому є низка нових спільних проектів, які успішно реалізовуються на всіх рівнях – від стратегічного до тактичного.

Генерал-лейтенант Радіон Тимошенко відзначив, що Польща була однією з перших країн, яка прийшла на допомогу Україні у 2014 році. Польські інструктори вже 7 рік поспіль діляться власним досвідом з українськими колегами у Навчальному центрі підготовки підрозділів. Незважаючи на COVID-19, польська сторона ні на день не припинила свою участь в навчально-тренувальних місіях на території України.

«Ми високо цінуємо внесок Війська Польського у підвищення бойових спроможностей Збройних Сил України. У нас немає кращих радників на шляху до повної інтеграції в НАТО. Практичні знання і досвід, які отримують українські офіцери під час служби в ПОЛІТУКРБРИГ Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade, в ході спільних навчань є найбільш ефективним шляхом набуття взаємосумісності зі збройними силами країн НАТО», – наголосив заступник начальника Генерального штабу ЗС України.

Прибуття до Києва двох польських офіцерів зв’язку для координації двосторонніх та багатосторонніх проектів стане черговим кроком із підвищення готовності ЗС України до інтеграції в структури Північноатлантичного Альянсу.

На завершення урочистої церемонії заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Радіон Тимошенко від імені Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака подякував першому заступнику командувача Генерального командування ЗС Республіки Польща генерал-лейтенанту Яну Слівці та його штабу за винятково плідну позицію в роботі Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету.

Також, користуючись нагодою, українська сторона привітала польських колег та колежанок Війська Польського з прийдешнім святом Воскресіння Господнього. 

«Нехай цьогорічне свято принесе здоров’я, добробут та мир у кожен польський дім!», – наголосив генерал-лейтенант Радіон Тимошенко.

Leopolis.news