«Дніпро-1» U-21 переміг однолітків зі «Львова»

http://leopolis.news/post/40197/dnipro-1-u-21-peremig-odnolitkiv-zi-lvova

02/04/2021

Про це повідомляє офіційний сайт львівського клубу.

Поєдинок між СК «Дніпро-1» та ПФК «Львів», відверто кажучи, не можна було назвати центральним у звітному турі молодіжного чемпіонату. По суті, якісь турнірні завдання у поточному сезоні ще вирішують тільки дніпряни, які ведуть відчайдушну боротьбу за підсумкову третю сходинку змагань. «Городяни», своєю чергою, займають спокійну позицію всередині турнірної таблиці та фактично не претендують на якісь особливі досягнення. Власне тому, передматчеві прогнози футбольних експертів, безперечно, не майоріли якимись яскравими епітетами.

Як би там не було, але майже одночасно зі стартовим свистком обидві команди взялися активно демонструвати критикам, що не варто робити поспішних висновків. Дебют матчу однозначно за господарями. Підопічні Олександра Поклонського майже одразу заволоділи м’ячем та почали наполегливо торувати підступи до воріт опонентів. Спортклубівці декілька разів небезпечно загрожували володінням гостей, але щоразу безрезультатно. За таких умов доволі нелогічним виглядав перший забитий у зустрічі гол. Справа в тім, що нулі розмочили «синьо-золоті леви». Сталося це на 15 хвилині. Саме тоді захисник дніпрян Соловйов відверто «привіз» поблизу власного штрафного майданчика. Помилку оборонця підчатував наш капітан Демків, який одним дотиком переправив сферу у незахищений кут воріт. За декілька хвилин страшний сон для «Дніпра-1», зокрема, для того-таки Соловйова продовжився. Футболіст знову втратив м’яча у відверто непотрібному епізоді. Пентелейчук був у потрібному місці в потрібний час. Підхопив, протягнув та реалізував вихід віч-на-віч з Махарадзе. 0:2 на 21 хвилині і господарі, здавалося б, повинні були потрапити до психологічної ями. Тим не менш, невдовзі оговтавшись, «Дніпро-1» почав діяти більш впевнено та навіть агресивно попереду. Наслідком згодом стали два голи поспіль від Ховайка. На 32 хвилині хавбек спершу відквитав один м’яч, завершивши зразкову, широку атаку власної команди. Другий гол до свого активу гравець записав на 44 хвилині, коли ударом головою замкнув різану подачу з флангу від Рубчинського. На цьому перший тайм, по суті, завершили. «Дніпро-1», окрім того, що відновив паритет перед перервою, то ще й отримав фору у вигляді психологічної переваги.

У другому таймі панувала більш рівна гра. Гольові епізоди виникали поблизу обох воріт. Загалом, у голкіперів роботи точно не бракувало. Команди демонстрували чудові комбінаційні дії та водночас самовідданість у поверненні м’яча під власний контроль. З кожною наступною хвилиною, яка наближала до фінального свистка, все більше і більше з’являлася впевненість у тому, що наступний гол може стати вирішальним. Насправді, то десь воно так і сталося. На жаль, результативними діями могли похизуватись таки гравці «Дніпра-1». На 75 хвилині Рубчинський до асисту у протистоянні додав ще й забитий м’яч. Масну крапку у дуелі поставив Лебедєв, який на 78 хвилині завдав ефектного, а головне ефективного пострілу зі штрафного.

4:2 – «Дніпро-1» переламав хід зустрічі зі «Львовом» та здобув вольову звитягу.

«Чесно сказати, після таких поєдинків складно щось об’єктивно оцінювати. Глядачам матч, впевнений, сподобався. Було багато голів, моментів. На жаль, у такому результативному поєдинку ми поступилися. Налаштовувались на цю гру дуже серйозно, «Дніпро-1» насправді класна команда. Забили два швидкі м’ячі, а потім почалися непотрібні помилки у захисті, фоли. Можливо, хлопці занадто швидко повірили у підсумковий успіх. У футбол потрібно грати до останнього, до кожного епізоду слід підходити з максимальною відповідальністю та зосередженістю. Мабуть, якщо програли, перемагаючи по ходу зустрічі з різницею у два голи, то нам цих рис забракло. Прикро, звісно, поступатися у таких протистояннях, але таке трапляється. Хлопці – молоді, набувають досвіду. Сподіваюся, вони зроблять з таких уроків необхідні висновки та у наступних матчах схожих помилок припускатися не будуть», – зазначив наставник ПФК «Львів» U-21 Ігор Рипновський.

Leopolis.news