logo
15/04
14/04
13/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

У Білорусі затримали дружину українського правозахисника Яворського

06-04-2021 13:154556

У Білорусі затримали дружину українського правозахисника Яворського

У Мінську білоруські правоохоронці затримали одну з організаторів експозиції про роботу медиків в умовах коронавірусу, дружину українського правозахисника Володимира Яворського Тетяну Гацуру-Яворську.

 

Про це повідомляє TUT.BY.

Опівночі Володимир розповів, що Тетяна «затримана і перебуває в ІТТ», деталі йому невідомі.

Як зазначається, поліція також затримала активістку громадського об'єднання «Звено» і організатора виставки «Машина дихає, а я - ні» Наталію Треніну, яку утримують в комплексі місць ув'язнення в Мінську на Окрестина.

За словами Яворського, а також хлопця Треніної, в квартирах затриманих і в офісі «Звена» перед цим проводили обшуки, в результаті яких вилучили комп'ютерну техніку і жорсткі диски.

Повідомляється, що експозиція «Машина дихає, а я – ні» була присвячена білоруським медикам і викликам, з якими вони зіткнулися за останній рік: пандемією COVID-19 і політизацією системи охорони здоров'я.

Експозиція була відкрита для відвідувачів лише один день, після цього санстанція і МНС знайшли біля майданчика порушення, тому виставку довелося перенести в онлайн. У ніч з 5 проти 6 квітня проєкт був зупинений.

Leopolis.news