logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Львівщині ще три лікарні почнуть приймати хворих на COVID-19

06-04-2021 14:21852

На Львівщині ще три лікарні почнуть приймати хворих на COVID-19
Фото: ЛОДА

У ЛОДА визначили ще три медичних заклади, які будуть приймати хворих на коронавірус. Зокрема, вже внесено до переліку  Львівський обласний кардіологічний центр, Золочівську центральну районну лікарню та Сколівську центральну районну лікарню.

Про це йшлося на брифінгу у  Львівській ОДА щодо епідситуації на Львівщині, в якому взяли участь директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис та директор Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська, передає пресслужба ЛОДА.

Орест Чемерис повідомив, що найбільш завантаженою є Лікарня швидкої медичної допомоги, у якій на лікуванні перебуває 520 пацієнтів, хворих на коронавірус. Серед районних лікарень найбільше навантаження на Новояворівській районній лікарні, де на лікуванні  - 204 людини.

«Останніми днями ми бачимо високий рівень виявленості захворювання. Щодня до лабораторного центру на дослідження надходить близько 2000 зразків.

Щодо ліжкової мережі, то 30 березня департаментом охорони здоров’я скеровано до МОЗ України звернення щодо включення ще трьох закладів охорони здоров’я  Львівщини до переліку закладів, залучених у боротьбі з COVID-19. Зокрема, вже внесено до переліку  Львівський обласний кардіологічний центр, де на базі одного з корпусів після контрактування з НСЗУ розпочне роботу ковідне відділення, розраховане на 100 пацієнтів. Вже внесено в перелік Золочівську центральну районну лікарню, де передбачено 80 ліжокомісць. Також очікуємо сьогодні на внесення до переліку Сколівської центральної  лікарні, де передбачено також 80 ліжкомісць. Станом на сьогодні наша ліжкова мережа включає 4605 ліжок. З включенням Сколівської лікарні ця цифра збільшиться майже до 4700», - розповів на брифінгу Орест Чемерис.

Більшість цих ліжок, 4200,  забезпечені киснем для респіраторної підтримки хворих на коронавірус.

Щодо вакцинації, то директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА повідомив, що на Львівщині вакциновано близько 16 500 осіб.

Нагадаємо, щоб записатися на щеплення по залишковій вакцині, необхідно зареєструватися на вакцинування через додаток «Дія» або через окремий інформаційний портал МОЗ https://vaccination.covid19.gov.ua/.