logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Генсек НАТО подзвонив Зеленському і висловив «серйозне занепокоєння щодо російської військової активності»

06-04-2021 15:491306

Генсек НАТО подзвонив Зеленському і висловив «серйозне занепокоєння щодо російської військової активності»
Фото: nato.int

Президент України Володимир Зеленський обговорив з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом загострення безпекової ситуації на Донбасі.

 

Про це інформує пресслужба ОП.

«Останні тижні ми спостерігаємо дуже небезпечну тенденцію до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ і кількості загиблих українських захисників», – наголосив Зеленський.

Він також поінформував Єнса Столтенберга про стягування Росією військ до кордонів України, яке триває, та підвищення їхньої готовності до наступальних дій.

Як зазначається, Зеленський ви подякував Генеральному секретарю за увагу Альянсу до безпекової ситуації навколо України та закликав країни – члени НАТО приділяти більше уваги питанням безпеки в Чорному морі та посилювати свою військову присутність у Чорноморському регіоні.

«Така постійна присутність має стати потужним чинником для стримування Росії, яка продовжує масштабну мілітаризацію регіону та перешкоджає торговельному судноплавству», – заявив Зеленський.

Він наголосив, що у відносинах з НАТО для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.

«Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ», – сказав Зеленський.

Сам Столтенберг підтвердив, що розмова відбулась і саме він дзвонив Зеленському

«Я зателефонував президенту Зеленському висловити серйозне занепокоєння щодо російської військової активності довкола України та тривалих порушень режиму припинення вогню. НАТО міцно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Ми, як і раніше, тримаємося  нашого тісного співробітництва», – написав він.

Leopolis.news