logo
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
2 ...

Іван Собко: Розвиток спортивної інфраструктури в ОТГ – наша спільна справа

06-04-2021 19:116331

Іван Собко: Розвиток спортивної інфраструктури в ОТГ – наша спільна справа
Фото: ЛОДА

15  територіальних громад отримають кошти на модернізацію спортивних споруд та облаштування спортивних майданчиків.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Вже п’ятий рік поспіль за кошти обласного бюджету на умовах співфінансування реалізується Програма з розвитку фізичної культури та спорту, яка передбачає спорудження спортивних майданчиків зі штучним (трав’яним та наливним) покриттям, тренажерним обладнанням та модернізацію великих спортивних споруд.

«У поточному році у рамках реалізації Програми в обласному бюджеті на модернізацію спортивних споруд передбачено 21 млн грн та на облаштування спортивних майданчиків – 10,6 млн гривень», - повідомив директор департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків.

Перелік місць їх розташування визначено 16 березня п. р. на IV черговій сесії обласної ради. Згідно з цим рішенням, планується модернізувати стадіони у Сокалі, Стрию та Мостиськах.

Окрім того, як повідомляли раніше в управлінні молоді та спорту Львівської ОДА, майданчики з синтетичним трав’яним покриттям з‘являться у селах Міженець Добромильської громади, Дідилів Новояричівської громади, Сокіл Кам'янка-Бузької громади, Тершів Старосамбірської громади, Доброгостів Трускавецької громади, Бучали Комарнівської громади, Бабина Новокалинівської громади, Рудники Миколаївської громади та селищі міського типу Красне Красненської громади. Це майданчики, які підходять для гри у міні-футбол.

Майданчики з наливним поліуретановим покриттям з’являться у Судовій Вишні, Рудках, селищі міського типу Магерів Добросинсько-Магерівської громади та селі Скоморохи Сокальської громади. Це майданчики для занять кількома ігровими видами спорту.

За  роки фінансування Програми споруджено 69 майданчиків з трав’яним покриттям, 15 майданчиків з наливним покриттям, 157 майданчиків з тренажерним обладнанням, проведено модернізацію 3-х спортивних споруд та заміну штучного покриття на 10-х спортивних майданчиках.  Понад 150 тис. дітей мають можливість проводити дозвілля та покращувати свій фізичний розвиток.

«Важливим показником результативності Програми з розвитку фізичної культури та спорту є створення та облаштування спортивних локацій з вільним доступом, де кожен зможе безперешкодно у будь-який час займатися спортом. На облаштування саме спортивних майданчиків у Програмі передбачено 10,6 млн грн. Вже цього тижня головою Львівської ОДА буде підписано розпорядження, після чого відповідні громади зможуть оголосити тендер на виконавця робіт», - зазначив заступник голова ЛОДА Іван Собко.

Leopolis.news