Іван Собко: Розвиток спортивної інфраструктури в ОТГ – наша спільна справа

http://leopolis.news/post/40415/ivan-sobko-rozvytok-sportyvno-infrastruktury-v-otg--nasha-spilna-sprava

06/04/2021

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Вже п’ятий рік поспіль за кошти обласного бюджету на умовах співфінансування реалізується Програма з розвитку фізичної культури та спорту, яка передбачає спорудження спортивних майданчиків зі штучним (трав’яним та наливним) покриттям, тренажерним обладнанням та модернізацію великих спортивних споруд.

«У поточному році у рамках реалізації Програми в обласному бюджеті на модернізацію спортивних споруд передбачено 21 млн грн та на облаштування спортивних майданчиків – 10,6 млн гривень», - повідомив директор департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків.

Перелік місць їх розташування визначено 16 березня п. р. на IV черговій сесії обласної ради. Згідно з цим рішенням, планується модернізувати стадіони у Сокалі, Стрию та Мостиськах.

Окрім того, як повідомляли раніше в управлінні молоді та спорту Львівської ОДА, майданчики з синтетичним трав’яним покриттям з‘являться у селах Міженець Добромильської громади, Дідилів Новояричівської громади, Сокіл Кам'янка-Бузької громади, Тершів Старосамбірської громади, Доброгостів Трускавецької громади, Бучали Комарнівської громади, Бабина Новокалинівської громади, Рудники Миколаївської громади та селищі міського типу Красне Красненської громади. Це майданчики, які підходять для гри у міні-футбол.

Майданчики з наливним поліуретановим покриттям з’являться у Судовій Вишні, Рудках, селищі міського типу Магерів Добросинсько-Магерівської громади та селі Скоморохи Сокальської громади. Це майданчики для занять кількома ігровими видами спорту.

За  роки фінансування Програми споруджено 69 майданчиків з трав’яним покриттям, 15 майданчиків з наливним покриттям, 157 майданчиків з тренажерним обладнанням, проведено модернізацію 3-х спортивних споруд та заміну штучного покриття на 10-х спортивних майданчиках.  Понад 150 тис. дітей мають можливість проводити дозвілля та покращувати свій фізичний розвиток.

«Важливим показником результативності Програми з розвитку фізичної культури та спорту є створення та облаштування спортивних локацій з вільним доступом, де кожен зможе безперешкодно у будь-який час займатися спортом. На облаштування саме спортивних майданчиків у Програмі передбачено 10,6 млн грн. Вже цього тижня головою Львівської ОДА буде підписано розпорядження, після чого відповідні громади зможуть оголосити тендер на виконавця робіт», - зазначив заступник голова ЛОДА Іван Собко.

Leopolis.news