logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Литва хоче запропонувати НАТО надати Україні ПДЧ - глава МЗС Габріеліус Ландсбергіс

07-04-2021 16:36789

Литва хоче запропонувати НАТО надати Україні ПДЧ - глава МЗС Габріеліус Ландсбергіс

Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ), який дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу.

 

Про це заявив міністр закордонних справ Габріеліус Ландсбергіс на пресконференції з главою МЗС Іспанії Аранчою Гонсалес Лайя, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BNS.

«Найближчим часом ми повинні знову звернутися до колег з листом, щоб розглянути можливість надання ПДЧ Україні. Я переконаний, і ми вже почали обговорювати це питання з нашими колегами з країн Балтії, що НАТО могло б повторити свою пропозицію про надання Україні плану членства», - сказав Ландсбергіс

За словами Ландсбергіса, це буде «сильним сигналом для Росії про те, що трансатлантичний напрямок, обраний Україною, цінується і має підтримку в країнах НАТО».

За словами міністра закордонних справ Іспанії, попри те, що Україна не є членом Альянсу, відносини союзників з цією країною вже «плідні, корисні і є символом бачення мирного сусідства НАТО».

Міністр також сказала, що питання України необхідно обговорити на саміті НАТО в червні.

Нещодавно президент Володимир Зеленський висловив сподівання на підтримку союзників по НАТО у питанні надання Україна Плану дій щодо членства в Альянсі.

Зеленський в лютому заявив генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу про те, що отримання Плану дій щодо членства в Альянсі є найближчою метою України.

Leopolis.news