Литва хоче запропонувати НАТО надати Україні ПДЧ - глава МЗС Габріеліус Ландсбергіс

http://leopolis.news/post/40471/lytva-hoche-zaproponuvaty-nato-nadaty-ukrani-pdch---glava-mzs-gabrielius-landsbergis

07/04/2021

Про це заявив міністр закордонних справ Габріеліус Ландсбергіс на пресконференції з главою МЗС Іспанії Аранчою Гонсалес Лайя, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BNS.

«Найближчим часом ми повинні знову звернутися до колег з листом, щоб розглянути можливість надання ПДЧ Україні. Я переконаний, і ми вже почали обговорювати це питання з нашими колегами з країн Балтії, що НАТО могло б повторити свою пропозицію про надання Україні плану членства», - сказав Ландсбергіс

За словами Ландсбергіса, це буде «сильним сигналом для Росії про те, що трансатлантичний напрямок, обраний Україною, цінується і має підтримку в країнах НАТО».

За словами міністра закордонних справ Іспанії, попри те, що Україна не є членом Альянсу, відносини союзників з цією країною вже «плідні, корисні і є символом бачення мирного сусідства НАТО».

Міністр також сказала, що питання України необхідно обговорити на саміті НАТО в червні.

Нещодавно президент Володимир Зеленський висловив сподівання на підтримку союзників по НАТО у питанні надання Україна Плану дій щодо членства в Альянсі.

Зеленський в лютому заявив генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу про те, що отримання Плану дій щодо членства в Альянсі є найближчою метою України.

Leopolis.news