Депутатка Львівської міськради заявила, що контролери у тролейбусі неправомірно її оштрафували (ВІДЕО)

http://leopolis.news/post/40493/deputatka-lvivsko-miskrady-zayavyla-shcho-kontrolery-u-troleybusi-nepravomirno--oshtrafuvaly-video-

07/04/2021

Про це вона написала на своїй сторінці у «Facebook»: 

«КВИТОК БУВ!

Щодня їжджу на роботу та з роботи громадським транспортом, найчастіше тролейбусом.

Щоразу оплачую проїзд через Приват 24.

Вчора я також добиралася на роботу тролейбусом і звично оплатила проїзд через QR-код.

Квиток придбаний та закомпостований о 15:03 год. О 15:04 год я вже говорила по телефону. Це все видно на скріншотах.

Далі переді мною постала контролер й попросила пред’явити документ на право проїзду. Це сталось о 15:14 год.

Я пред’явила придбаний квиток, контролерка подякувала, але відразу повернулась і попросила ще зробити це ще раз. Вона оголосила, що я порушила правила проїзду, мовляв, закомпостувала квиток в той час, як вони заходили в салон. Контролер посилалась на камеру, на якій розміщувався секундомір. Ще за якусь мить я почула, як «зловили на безоплатному» літню жінку, але їхня увага перейшла на мене.

На підвищених тонах ці представники муніципального органу влади почали мене звинувачувати, що мовляв, я не в ту секунду закомпостувала квиток. Сторонній пасажир, який був свідком події, підтвердив мою правоту, однак його ніхто не слухав».

За словами депутатки, до контролерів долучився молодий чоловік, який представився «небайдужим львів’янином», згодом «представником громадського формування, яке ловить порушників», а згодом в його руках дивним чином опинився термінал для оплати штрафу.

«До речі, цікаво, що на масці цього чоловіка був знак поліції України. Це законно? Людина без жодного відношення до Львівелектротрансу з терміналом в руках?», – зазначила Ольга Посипанко. 

«Так, я дзвонила до свого помічника, щоб він підтвердив факт моєї з ним телефонної розмови, яку я перервала для компостування квитка, показувала контролерам своє депутатське посвідчення, намагалась з’ясувати у керівника ЛКП «Львівелектротранс» правомірність дій контролерів. Однак мені не вдалося це зробити», – пояснила вона.  

Далі, за словами депутатки, розвивається якась абсолютна деструкція спровокована контролерами: «Ми вийшли на кінцевій зупинці. Контролери викликали поліцію. Поліція повідомила, що буде через 40 хв. Молодий чоловік з нашивкою поліції відмовився показувати своє посвідчення особи до того моменту, поки я не оплачу штраф. Не маючи ані фізичних сил, ані часу під стрімким натиском цих осіб та погрозами опинитись у відділку, я оплатила штраф. До того ж, запізнювалась на роботу».  

Ольга Посипанко обіцяю підготувати депутатське звернення до ЛКП «Львівелектротранс», щоб перевірити діяльність таких контролерів і правомірність їхніх дій.  

На думку депутатки, сам процес накладання штрафів у електротранспорті – нецивілізований, хоч і мав би бути таким згідно із правилами.

Повне відео суперечок депутатки з контролерами опублікував один з львівських Telegram-каналів.

Leopolis.news