logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Депутати Львівської облради ініціювали проведення уроків екології

07-04-2021 21:461156

Депутати Львівської облради ініціювали проведення уроків екології

Постійна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації сьогодні, 7 квітня, ініціювала ухвалення звернення Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України про запровадження в шкільній програмі обов’язкових уроків екологічного виховання та освіти.

 

Про це інформує пресслужба ЛОР.

За словами ініціатора розгляду питання, секретаря комісії Анастасії Пляцок, йдеться про реалізацію пілотного проєкту проведення уроків екології в закладах освіти Львівської області, які б були присвячені вихованню у дітей громадської екологічної свідомості, навчанню культури сортування сміття, знайомству з альтернативними видами енергії тощо.

«Від успішності здійснення екологічної освіти, формування нового екологічного мислення значною мірою залежить майбутній стан природного середовища. Особливо у наш час, коли екологічна ситуація в світі та Україні загострюється. Тому не випадково, що екологічне виховання визнане одним із найважливіших пріоритетів, зокрема у діяльності ЮНЕСКО та реалізації Національної доктрини розвитку освіти України в ХХІ », - додала Анастасія Пляцок.

Зауважимо, що ініціативу запровадження у школах Львівщини уроків екології розгляне також постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій.

Leopolis.news