logo
20/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Діджиталізація «Львівводоканалу» цьогоріч коштуватиме майже З млн грн

08-04-2021 11:161098

Діджиталізація «Львівводоканалу» цьогоріч коштуватиме майже З млн грн
Фото: пресслужба Львівської міської ради

«Львівводоканал» заплать 2,8 млн грн ТОВ «Софтсерв-Муніципальні технології» за програмне забезпечення білінгової системи нарахування коштів за надані послуги та особисті кабінети споживачів.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Угоди було укладено за переговорною процедурою через відсутність конкуренції – водоканал двічі оголошував торги, але до конкурсу зголошувалось лише ТОВ «Софтсерв-Муніципальні технології».

Що купив водоканал

Білінгова система – це механізм нарахування оплати користувачам відповідно до спожитого об’єму води. Інформацію споживачі можуть отримати в своєму особистому кабінеті або за допомогою чат-ботів у Viber та Telegram.

Цю систему розробила компанія «Софтсерв-Муніципальні технології» ще у 2011 році. Відтоді «Львіводоканал» щороку купує у них доступ до цієї системи та послуги з обслуговування за прямими угодами без відкритих торгів.

Цього року вперше оголосили аукціон на ці послуги, через зміни у законодавстві, пояснили у прес-службі. Водночас, розрахувати на конкуренцію неможливо, оскільки програма є авторською розробкою спеціально для потреб водоканалу. Робота над «Системою обліку комунальних послуг» тривала два роки.

Складніше і дорожче

Щороку підтримка системи коштувала водоканалу близько 1 млн грн. Необхідність підтримки зі сторони розробника у водоканалі пояснили специфічністю продукту та відсутністю програмістів, які могли б постійно вносити необхідні зміни. У 2021 році вартість зросла разом із зростанням складності системи.

Вже понад рік комунальники використовують так звані чат-боти для передачі показників лічильників у Viber та Telegram. Це також розробка «Софтсерв -Муніципальні технології», яка коштувала 36 тис. грн. Вони є частиною загальної білінгової системи, яка обслуговує близько 350 тисяч фізичних платників та 30 тисяч юридичних.

У додатках до угоди зазначається, що обслуговування одного клієнта фізичної особи коштує 0,48 грн ( ще у 2019 році ця сума становила 0,24 грн), юридичної – 2,5 грн. Одна година роботи спеціаліста «Софтсерв-Муніципальні технології» коштує 840 грн.

Про переможця

Компанія  «Софтсерв-Муніципальні технології» є дочірньою компанією львівської IT-компанії SoftServe. Власниками є Тарас Кицмей та Олег Денис. Протягом 20202-2021 років фірма отримала державних замовлень на 13,3 млн грн.

Leopolis.news