logo
29/03
28/03
2 ...

Попри заборону, на вул. Тернопільській у Львові продовжується будівництво

08-04-2021 14:121232

Попри заборону, на вул. Тернопільській у Львові продовжується будівництво
Фото: пресслужба Львівської міської ради

Попри заборону, компанія «Ірокс» продовжує будівельні роботи на вул. Тернопільській у Львові. Департамент містобудування Львівської міської ради ще раз наголошує: ці роботи незаконні, забудовник не має жодних дозволів від міста і міська рада не перший рік судиться з ним.

Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, про непорядність забудовника свідчать постійні судові позови щодо їхніх об’єктів, причому не тільки у Львові. Місто робить усе можливе, щоб зупинити самовільне будівництво. Уже подано звернення у всі можливі інстанції найвищого рівня.

У департаменті містобудування зазначають, що міська Інспекція ДАБК буде розраховувати клас наслідків із залученням відповідних експертних організацій, аби довести, що будівництво належить до класу наслідків СС2.

«Водночас, щоб не втрачати часу, міська ДАБІ за зверненням департаменту містобудування розпочала перевірку на вул. Тернопільській – на забудовника чекають штрафи. І хоча будівельна компанія посилається на те, що це будівництво – клас наслідків СС3, а отже, відповідальність держаної ДАБІ України, міська інспекція переконана, що це не так, адже це будівництво є класу наслідків СС2. Тому львівська ДАБК буде розраховувати клас наслідків із залученням відповідних експертних організацій. Якщо компанія «Ірокс» із цим не згодна – хай іде до суду», – зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Нагадаємо, Львівська міська рада звернулася з позовом до Господарського суду Львівської області, аби зобов’язати недобросовісного забудовника припинити будь-які роботи та привести земельну ділянку до попереднього стану, усунувши це самовільне будівництво. Однак, 30 грудня минулого року Господарський суд відмовив мерії у задоволені позову. А відтак місто оскаржує це рішення в апеляційному порядку.

Мерія просить мешканців бути обачними та купувати нерухомість лише у перевірених забудовників.

Leopolis.news