На Львівщині майбутні перукарі під час конкурсу відтворювали ретро-зачіски (ФОТО)

http://leopolis.news/post/40533/na-lvivshchyni-maybutni-perukari-pid-chas-konkursu-vidtvoryuvaly-retro-zachisky-foto

08/04/2021

Як повідомляє Львівська ОДА, через пандемію конкурс довелось організувати у режимі онлайн.

«Вперше довелось організовувати такий захід у віддаленому режимі, виявилось, що це зовсім непросто. Добре організована подія - це результат роботи всього колективу. Відтак, хочеться подякувати всім учасникам, майстрам, моделям, журі, оргкомітету і звісно керівникам закладів ПТО. Конкурси фахової майстерності допомагають підтримати інтерес учнів до професії, мотивують їх до кращого навчання. Тому варто докладати всіх зусиль, аби подібні конкурси відбувались, нехай навіть у дистанційному форматі», - зазначив начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти Львівської ОДА Іван Пикус.

За підсумками виконаних завдань незалежне журі визначило три призових місця:

1) Ірина Ферцович (Міжрегіональний Центр Професійно-Технічної Освіти Художнього Моделювання І Дизайну)

2) Олена Томків (Львівське вище професійне училище побутового обслуговування)

3) Ярина Столяр (Вище професійне училище 29 м. Львова).

Щороку такі конкурси проводяться в кілька етапів. Спершу учасники проходять відбори на рівні закладів, другий етап передбачає змагання на обласному рівні. Учасники з найкращими результатами мають можливість позмагатися у фіналі конкурсу на національному рівні.

Відтак, переможниця обласного відбору представлятиме Львівщину у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу, який триватиме впродовж 13-15 квітня на базі Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі.

Призерам Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності призначають стипендії Президента України, які вони можуть отримувати впродовж року.

До слова, у 2020 році на Львівщині налічувалось понад 670 випускників з професії «Перукар», а кількість вступників  у 2021 році – 710 осіб.

У 2021 році Всеукраїнські конкурси фахової майстерності проводитимуть за п'ятьма професіями – «Перукар», «Електрогазозварник», «Штукатур», «Верстатник широкого профілю» та «Машиніст тепловоза».

Leopolis.news