У Галицькій митниці відсторонили 46 працівників (СПИСОК)

http://leopolis.news/post/40548/u-galyckiy-mytnyci-vidstoronyly-46-pracivnykiv-spysok

08/04/2021

Відповідний наказ «Про порушення дисциплінарних проваджень» та відсторонення від виконання посадових обов’язків працівників митниці підписав в.о. начальника Галицької митниці Державної митної служби Андрій Колобродов, йдеться у повідомленні Галицької митниці.

Як зазначається, так виконується рішення Ради Національної безпеки та оборони України від 2 квітня 2021 року щодо боротьби з корупцією на митниці. Списки осіб, що можуть бути причетними до корупційних діянь, попередньо були складені Управлінням внутрішньої безпеки Держмитслужби України.

Митників перевірятимуть на детекторі брехні – глава ДМСУ

Керівник Галицької митниці наголошує, що розпочато масштабні заходи щодо оновлення роботи структури. Серед першочергових пріоритетних напрямків Андрій Колобродов виділяє такі:

Ревізія кадрового складу. Ретельно вивчається діяльність усіх працівників Галицької митниці. Без повного очищення кадрового складу від нечесних працівників, зміни ставлення до виконання службових обов’язків неможливо докорінно змінити підходи до діяльності служби;

 Аудит діяльності Галицької митниці. Буде проаналізовано фінансово-господарську та іншу діяльність структури за останні декілька років. Щодо всіх виявлених порушень будуть належні кадрові та організаційні рішення. А діяльність Галицької митниці буде приведено у повну відповідність до поставлених завдань, у тому числі за принципом роботи у форматі сервісної служби для громадян та юридичних осіб;§

Посилення заходів з дотримання санітарно-епідеміологічних норм. Серед іншого, питання посилення такого контролю зараз є вкрай актуальне й у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби;

Створення цілодобового моніторингового центру на Галицькій митниці. Це дасть змогу виявляти та оперативно реагувати на можливі зловживання. Йдеться про цілодобовий онлайн моніторинг ризикових митних операцій та контроль за ввезенням таких товарів - від митного кордону до моменту митного оформлення; аналіз правильності класифікації та митної вартості товарів.

«Це лише частина заходів, що розпочинаються задля удосконалення роботи Галицької митниці. Ганебна ситуація, коли найбільша кількість звинувачених у причетності до контрабанди осіб є працівниками нашої митниці, має бути і буде виправлена», – переконаний Андрій Колобродов.

Зазначимо, що у мережу злили прізвища відсторонених митників.

Leopolis.news