logo
28/03
27/03
2 ...

Збитків на майже пів мільярда: ексчиновниці філії «Укрзалізниці» повідомили про підозру

08-04-2021 16:241441

Збитків на майже пів мільярда: ексчиновниці філії «Укрзалізниці» повідомили про підозру

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру колишньому виконувачу обов'язків директора філії «Центру управління промисловість» АТ «Укрзалізниця», недбалість якої призвела до незаконного видобутку копалин.

 

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

«Посадовиця не забезпечила оформлення спеціальних дозволів на проведення вибухових робіт на виробничому підрозділі «Пенізевицький кар'єр». При цьому здійснення незаконних вибухів на гранітному кар'єрі не припинила. Унаслідок її службової недбалості в 2017-2018 роках там було незаконно проведено п’ять вибухів та видобуто майже 219 тис. куб. м габро-анортозиту, граніту та габро-нориту», – написала вона у «Facebook».

За словам генпрокурорки, дії підозрюваної завдали шкоди довкіллю на суму 494,7 млн грн.

Крім того, за фактом незаконного видобутку корисних копалин перебуває на розгляді в суді обвинувальний акт стосовно начальника виробничого підрозділу «Пенізевицький кар'єр» філії «ЦУП» ПАТ «Укрзалізниця».

«Захист природи та збереження надр ми поставили собі за пріоритет на 2021 рік на спільній нараді з правоохоронними та іншими державними органами менше місяця тому. Зараз бачимо вже перші результати напрацьованої дорожньої карти дій. Злочини в екологічній сфері мають каратись по всій суворості, адже це питання безпеки і здоров’я нації», - наголосила Венедіктова.

Зазначимо, сьогодні Державне бюро розслідувань влаштувало обшуки в головному офісі «Укрзалізниці». 

Leopolis.news