Бюджетна комісія Львівської облради підтримала створення оновленої Агенції регіонального розвитку

http://leopolis.news/post/40563/byudjetna-komisiya-lvivsko-oblrady-pidtrymala-stvorennya-onovleno-agenci-regionalnogo-rozvytku-

08/04/2021

Відповідне рішення сьогодні, 8 квітня, підтримала комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, інформує пресслужба ЛОР.

«Першочерговим завданням Агенції регіонального розвитку є, безперечно, залучення інвестицій на Львівщину, зокрема фінансового ресурсу від секторальної підтримки, грантів тощо», - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Серед основних завдань Агенції:

- проведення аналізу соціально-економічної ситуації, проблем розвитку Львівської області;

- надання допомоги суб’єктам регіонального розвитку, зокрема територіальним громадам, у реалізації програм і проєктів регіонального розвитку;

- формування інвестиційної привабливості регіону, залучення інвестицій в економіку регіону;

- підтримка міжсекторної співпраці: бізнес, влада, організації громадянського суспільства в регіоні;

- підтримка міжрегіонального та транскордонного співробітництва.

«Немає сумнівів, що структура, яка залучатиме кошти в нашу область, формуватиме позитивний імідж Львівщини, співпрацюватиме з органами центральної влади – необхідна», - підкреслив голова комісії Володимир Квурт.

Фінансування у 2021 році планують здійснити у межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021-2025 рр. у сумі 500 тис грн, а також проєктів секторальної підтримки.

Після юридичного доопрацювання проєкт рішення «Про Агенцію регіонального розвитку Львівської області» винесуть на розгляд сесії обласної ради.

Leopolis.news