logo
28/03
2 ...

Самбір підписав меморандум про співпрацю з Фондом енергоефективності

08-04-2021 21:461111

Самбір підписав меморандум про співпрацю з Фондом енергоефективності

Сьогодні в Самбірській міській раді відбулася онлайн-презентація програми підтримки енергоефективності та енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

 

У співпраці на умовах цієї програми Фонд енергоефективності повертає членам ОСББ до 70% вартості витрат на енергоефективні заходи, але розмір відшкодування залежить від виду вибраних робіт. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Під час онлайн-зустрічі директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну розкрила можливості, значення та важливість термореновації багатоквартирних будинків та міської ради.

У рамках презентації Меморандуму про співпрацю з Фондом енергоефективності його підписали міські голови Самбора, Новояворівська, Дрогобича, Борислава, Стрия, Трускавця, Жовкви, Кам’янка-Бузька, Бродів, Рави-Руської і Золочева.

Самбірський міський голова Юрій Гамар, підписуючи документ, висловив сподівання на хороші результати від співпраці з Фондом.

За його словами, з кожним роком у Самборі збільшується кількість заходів та реалізованих проектів, спрямованих на підвищення рівня енергоефективності. Серед успішно реалізованих у громаді проектів, зокрема, модернізація вуличного освітлення, заміна вікон та дверей на енергозберігаючі у закладах освіти, а тепер це проводитиметься в ОСББ.

У свою чергу директорка Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну, звертаючись до підписантів Меморандуму, зазначила: “Ми хочемо, щоб у результаті співпраці з кожним містом у нас з'явилася нова програма або була адаптована діюча програма співфінансування енергоефективних заходів. Цим можна будинки зовні зробити кращими, а життя в них мешканцям комфортнішим ”,

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news 

Фото Миколи Сенейка