logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

РФ штучно загострює ситуацію на Донбасі – заява Хомчака

09-04-2021 16:081119

РФ штучно загострює ситуацію на Донбасі – заява Хомчака

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак виступив із заявою щодо агресивних дій російської федерації в інформаційному просторі.

 

Відповідна заява розміщена на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook.

За словами Хомчака, повідомлення, поширені державою-агресором російською федерацією про нібито «підготовку України до наступу на Донбас» не відповідають дійсності та носять характер цілеспрямованої кампанії з дезінформації.

«Ця кампанія має на меті дискредитувати Україну на міжнародній арені, посіяти паніку серед населення тимчасово окупованих територій, змінити інформаційний порядок денний для просування геостратегічних інтересів Кремля», – зазначив він.

«Не піддавайтеся на провокації, не поширюйте завідомо неправдиву інформацію і не ставайте інструментом гібридної війни у руках ворога!», – закликав Хомчак.

Головнокомандувач ЗСУ нагадав,що вище військово-політичне керівництво України визначило політико-дипломатичний сценарій врегулювання міжнародного збройного конфлікту у Донецькій та Луганській областях як пріоритетний: «Звільнення тимчасово окупованих територій силовим шляхом неминуче призведе до загибелі великої кількості цивільних громадян і втрат серед військовослужбовців, що є неприйнятним для України. Будучи відданою загальнолюдським цінностям та нормам міжнародного гуманітарного права, наша держава на перше місце ставить життя своїх громадян».

Разом з тим Руслан Хомчак наголосив, що Збройні Сили України готові до адекватної відповіді як у разі ескалації конфлікту в районі проведення операції Об’єднаних сил, так і у випадку ускладнення воєнно-політичної та воєнно-стратегічної обстановки навколо України.

«Використовуючи залякування та шантаж застосування військової сили, рф штучно загострює ситуацію для досягнення власних геостратегічних цілей. Нарощення міжвидових угруповань військ (сил) уздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України використовується Кремлем у якості додаткового інструменту тиску.

На цьому тлі Україну підтримує увесь цивілізований світ. Ми не самі перед обличчям ворога.

Збройні Сили України активно сприяють реалізації євроатлантичного курсу держави. Ми активізували військовий діалог з Альянсом на стратегічному рівні та поглибили співпрацю у Чорноморському регіоні. Збройні Сили України беруть участь у колективних заходах підготовки військ (сил), у тому числі у навчаннях НАТО за тематикою статті 5 Північноатлантичного договору», – зазначив він.

 

При цьому Руслан Хомчак наголосив, що співробітництво Україна-НАТО носить винятково мирний характер, спрямоване на зміцнення обороноздатності країни та всебічно сприяє досягненню військових критеріїв набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору.

«Євроатлантичний вибір України є суверенним правом нашої держави, на яке не має права впливати росія», – відзначив Головнокомандувач ЗСУ. 

Leopolis.news