logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

«Треба питати Шойгу»: Міноборони США закликає Росію пояснити нарощення військ на кордоні з Україною

10-04-2021 15:33951

«Треба питати Шойгу»: Міноборони США закликає Росію пояснити нарощення військ на кордоні з Україною
Фото: dw.com

Пентагон закликає Росію пояснити свої дії щодо нарощування військових сил на східному кордоні України та в окупованому Криму.

Про це заявив прессекретар Пентагону Джон Кірбі на брифінгу у Вашингтоні, передає Європейська правда.

«Я не збираюся говорити про оцінки розвідки або про те, що ми бачимо. Ми закликаємо росіян розповісти світові, що вони роблять, з якими силами, з якими можливостями і які їхні наміри», - сказав Кірбі.

Після численних запитань журналістів про нарощування російських сил Кірбі сказав репортерам Пентагону, що «це відмінні питання, які потрібно ставити (міністру оборони Сергію) Шойгу в Москві».

За словами Кірбі, таке нарощування «тільки викликає ще більшу нестабільність і небезпеку в тій частині світу, де вже було занадто багато чвар і занадто багато насильства».

Кірбі сказав, що він постійно говорив про дії Росії як про нарощування сил, «саме тому, що ми не думаємо, що росіяни були повністю прозорі в тому, що вони роблять», - сказав він.

Раніше офіційні особи Білого дому класифікували нарощування російських військ в регіоні як найбільше з 2014 року.

8 квітня канцлерка Німеччини Ангела Меркель зажадала в телефонній розмові з президентом Росії Владіміром Путіним, щоб РФ припинила нарощування військової потужності біля українських кордонів.

Пресслужба Кремля за підсумками розмови заявила, що Путін у телефонній розмові з Меркель звинуватив Київ у провокаціях і цілеспрямованому загостренні ситуації на лінії зіткнення на Донбасі.

Ситуація на Донбасі загострилася наприкінці березня. Крім того, Росія здійснює нарощення своїх військ біля кордонів України.

Нагадаємо,  як писав Leopolis.news, Міністр оборони України Андрій Таран вважає, що справжньою метою нарощування РФ військової присутності поблизу кордонів України може бути посилення тиску на країну з метою примусу до поступок у переговорному процесі.

Leopolis.news