logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

Де найбільше полюбляють відпочивати українці: експерт назвав улюблені країни туристів

10-04-2021 16:586638

Де найбільше полюбляють відпочивати українці: експерт назвав улюблені країни туристів
Фото: UkrMedia

Для українців, які полюбляють відпочивати за кордоном, головними туристичними напрямками залишаються Єгипет, Туреччина й ОАЕ. Країни Європи поки лише декларують відкриті кордони.

Про це розповів в ефірі програми «Сьогодні День» на телеканалі «Україна 24» експерт у галузі туризму Олександр Новіковський.

«На сьогодні відкриті для нас простори єгипетських курортів, Об'єднаних Арабських Еміратів, зараз всі готуються до початку сезону в Турецькій Республіці. Це три головних напрямки, які зараз відкриті, які можуть відвідувати наші громадяни», - повідомив Новіковський.

Також, за його словами, ще можна потрапити на Мальдівські острови та в деякі країни Карибського басейну.

На запитання, чи потрібен для подорожей туди паспорт вакцинації, експерт відповів:

«Паспорт не потрібен, потрібні тести ПЛР обов'язково, це вимога майже всіх країн – на в'їзді мати тест ПЛР. І також Україна вимагає на в'їзді всім громадянам надати такий тест або піти на самоізоляцію... В цих країнах максимально забезпечені заходи, які убезпечують туриста від захворюваності. Відстань у ресторанах, на пляжах, скрізь контролюється».

Також він підкреслив, що Туреччина і Єгипет минулого року показали «спроможність приймати велику кількість туристів без суттєвих змін стосовно пандемічного зростання», і безпечно прийматимуть туристів і цього року.

Коментуючи ситуацію в країнах Євросоюзу, Новіковський зазначив:

«Ми поки що живемо очікуваннями. Багато країн Європейського Союзу декларують, що будуть відкриті кордони, але поки що не відкриті. Поки що задекларувала тільки Республіка Кіпр, інші країни готують цей процес. Яким він буде, які будуть вимоги – нам складно зрозуміти, тому що все в останню хвилину».

Leopolis.news