logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Ескалація Росії нагадує дії 2014 року – США в ОБСЄ

11-04-2021 13:191428

Ескалація Росії нагадує дії 2014 року – США в ОБСЄ

Відмова Росії пояснити в ОБСЄ свою незвичну військову активність біля кордону з Україною викликала у Сполучених Штатів занепокоєння і нагадала ситуацію 2014 року.

 

 

Про це заявила місія США в ОБСЄ під час ініційованого Україною засідання, повідомляє «Укрінформ».

«У 2014 році Росія так само не надала детальну інформацію про свою незвичну військову діяльність на кордоні України у відповідь на запит України відповідно до параграфу 16 Віденського документу, а також відмовилася брати участь у засіданнях для відповіді на занепокоєння України.

У 2014 році швидко стало зрозуміло, що занепокоєння України були обґрунтованим», – відзначає місія.

«Ми занепокоєні відмовою Росії надати необхідну інформацію з приводу її незвичної військової діяльності, відповідно до розділу III Віденського документу.

Неінформативна відповідь Росії на запитання України – як і її непрозора діяльність на місцях – несумісні з буквою та духом Віденського документа, який був прийнятий консенсусом усіма 57 членами ОБСЄ, включаючи Росію, як тривале джерело співпраці та військової прозорості», – наголосили у Місії США при ОБСЄ.

Було зазначено, що відсутність прозорості з боку РФ «свідчить про те, що нинішні військові навчання є ні рутинним, ні запланованими».

«Ця триваюча провокаційна військова діяльність Росії знижує довіру та посилює напругу, а також викликає питання щодо намірів, особливо з огляду на історію подій з 2014 року», − заявили у місії США в ОБСЄ.

Як відомо, ситуація на Донбасі загострилася наприкінці березня. На цьому тлі Росія здійснює нарощення своїх військ біля кордонів України.

Пентагон закликав Росію пояснити свої дії щодо нарощування військових сил на кордоні з Україною та в окупованому Криму.

США обговорили ситуацію в Україні з партнерами по НАТО, під час обговорення вони підтвердили свою непохитну підтримку суверенітету України і висловили стурбованість збільшенням російської військової активності в регіоні.

Leopolis.news