logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Сергій Стерненко: найбільше вимагали мене ув'язнити канали Медведчука та його партія

11-04-2021 14:391016

Сергій Стерненко: найбільше вимагали мене ув'язнити канали Медведчука та його партія

Активіст Сергій Стерненко, якому Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт, розповів, кому могло бути вигідним його ув’язнення.

 

 

Про це він розповів в ефірі програми «Вечір з Миколою Княжицьким«, передає «Еспресо.Захід».

«Серед тих, хто найбільш гучно вимагав мене ув'язнити протягом останнього часу, були телеканали Медведчука, партія Віктора Медведчука (вони навіть письмово зверталися до голови Нацполіції всією фракцією з вимогою повідомити мені підозру за статтею, яка передбачає довічне ув'язнення), деякі проросійські «слуги народу», – насправді різні люди, яких об'єднує одне – ідея того, що України не має існувати як такої. Це все проросійські елементи, які нині діють проти інтересів України», – зазначив Стерненко у відповідь на запитання ведучого Миколи Княжицького щодо того, ким є ті люди, які так прагнули його ув'язнення.

Активіст наголосив, що його позиція є жорстко антиросійською від 2014 року, з часу нападу Російської Федерації на Україну, і зауважив, що саме в цій площині варто шукати мотивів тих, хто хоче його ув'язнення.

Стерненко також нагадав, як колишній заступник президента Януковича Андрій Портнов на одному з телеканалів казав, мовляв, «Стерненка необхідно ув’язнити, щоб дати сигнал всім іншим активістам, що всіх їх будуть ув’язнювати».

«Можливо, вони таким чином намагаються почати серйозні репресії, наступ на громадянське суспільство. Однак, як ми бачимо, жорстка суспільна реакція точно не дозволить їм це зробити. Бо ми не Росія і не Білорусь», – наголосив Стерненко. 

Leopolis.news