logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Україна отримала потужний сигнал про підтримку від міжнародних партнерів – МЗС

11-04-2021 17:181009

Україна отримала потужний сигнал про підтримку від міжнародних партнерів – МЗС

У МЗС заявили, що все більше країн рішуче заявляють про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України на тлі ескалації Росією безпекової ситуації.

 

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у «Facebook».

«Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за 11 днів провів 16 телефонних розмов з главами зовнішньополітичних відомств Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Латвії, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Словаччини, США, Франції Швеції, Високим представником ЄС та Генеральною секретаркою ОБСЄ. Про свою солідарність з Україною твердо заявили очільники МЗС Болгарії, Литви, Польщі та МЗС Чехії», – розповів Ніколенко.

За словами речника МЗС, також генеральний секретар НАТО під час телефонної розмови з Президентом України підкреслив, що Альянс залишається відданим партнерству з Україною і підтримує нашу країну. Ніколенко нагадав, що про підтримку України заявив вчора під час зустрічі з главою Української держави і Президент Туреччини.

Як повідомляли, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході й на півдні, а також в окупованому Криму.
Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти нашої держави.

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Leopolis.news