logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

УГКЦ має вірних і серед китайців – патріарх

14-07-2019 15:531752

УГКЦ має вірних і серед китайців – патріарх
Фото: ілюстративне

Патріарх Святослав нещодавно отримав листа з китайської парафії УГКЦ. Його написали китайці за походженням, які є вірянами греко-католики.

Про це Глава УГКЦ розповів на зустрічі з молоддю під час щорічної загальнонаціональної прощі до Зарваниці, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Пройшовши весь шлях до хрещення, вони вирішили стати християнами відповідно до нашої церковної традиції. Їх привабила наша східна київська духовність», – сказав Предстоятель, відповідаючи на запитання, як навернути атеїста до Бога..

Патріарх Святослав відзначив, що сьогодні УГКЦ має в собі наче два крила.

«Частина наших вірних є греко-католиками за походженням. Це представники традиційного християнства, яке має свою вагу, тому що передає нам наше коріння. І друге крило – греко-католики, які стали синами і доньками нашої Церкви з вибору. Це не традиція. Це свідомий і добровільний вибір», – розповів першоєрах.

За його словами, тепер є багато греко-католиків за вибором, зокрема на Сході та в Центрі України.

«На мою думку, для того щоб сьогодні невіруюча людина стала християнином, вона повинна бодай раз у житті зустріти справжнього християнина», – хаявив Блаженніший Святослав.

В УГКЦ, розповів він, є ціла євангелізаційна програма, тобто намагання промовити слово Євангелія до тих, хто ще не є охрещений.

«Однак ми бачимо, що лише одного інтелектуального меседжу замало. Поділ між християнами є також перешкодою для проповідування Євангелія для невіруючих. Щоб справді показати дорогу до Бога людині, яка Його шукає, треба самому тією дорогою йти. Треба самому знати цю дорогу», – наголосив Предстоятель.

Він висловив свій жаль, що ми часто не думаємо про тих, хто не вірує в Бога. Не молимося за них, а вони так потребують когось, хто б допоміг їм у їхньому пошуку. 

Leopolis.news