logo
16/04
2 ...

На дорогах Львівщини відбудеться багатоденна національна велогонка TOUR DE LVIV REGION

13-04-2021 19:461038

На дорогах Львівщини відбудеться багатоденна національна велогонка TOUR DE LVIV REGION
Фото: Львівська ОДА

У четвер, 22 квітня, на Львівщині розпочнеться Відкритий командний чемпіонат України в багатоденній гонці на шосе TOUR DE LVIV REGION. На змаганнях очікують понад дві сотні велосипедистів з різних областей та гостей з європейських країн.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

У перший та другий день велосипедисти стартуватимуть у місті Жовква та змагатимуться в індивідуальній гонці на час та груповій гонці. У суботу учасників змагань на автобусах партнерів East West Eurolines доставлять до Сокільників. Тут велосипедисти стартуватимуть у багатоденній груповій гонці на нещодавно відремонтованій дорозі Львів-Пустомити-Меденичі та Трускавець-Борислав-смт Східниця.

У неділю, 25 квітня, спортсменів також прийматиме Трускавець та Борислав. Велосипедисти їхатимуть через Східницю, Урич, Верхнє Синьовидне та повернуться знову в Трускавець.

«При організації змагань дуже важливо було знайти дороги, де б велосипедисти не створювали багато клопоту для автомобілістів. Тішить, що вдалось спланувати маршрут так, що спортсмени їхатимуть якісними, недавно відремонтованими дорогами, зокрема у межах «Великого Будівництва». Також дуже хотілось знайти спонсорів, аби переможці отримали не тільки грамоти і медалі, а й приємні подарунки», – розповів головний спеціаліст управління молоді та спорту Львівської ОДА, координатор змагань Роман Селіверстов.

Окрім українських велосипедистів, участь у змаганнях вже підтвердили спортсмени з Польщі, Іспанії та професійна команда, до складу якої входять громадяни Бельгії та Литви.

«Оскільки це змагання національного рівня, вони включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України. Фінансування таких заходів здійснюється Міністерством молоді та спорту України, тож проведення такого чемпіонату перш за все є залученням додаткових коштів на Львівщину. Також важливо, що з кожним разом нам вдається все більше національних змагань проводити за межами  обласного центру, де культурне й спортивне життя вдосталь насичене. Натомість проводячи такі події у Жовкві, Трускавці, у Старому Самборі чи на Турківщині, ми популяризуємо Львівщину як  привабливий туристичний регіон», – зауважив керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

За усіма деталями змагань та розкладом можна стежити у Фейсбук-події за посиланням.

Leopolis.news