logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Щодо ТОП-10 контрабандистів відкрито кримінальні провадження – СБУ

13-04-2021 17:131761

Щодо ТОП-10 контрабандистів відкрито кримінальні провадження – СБУ

Щодо контрабандистів, до яких РНБО запровадила 2 квітня персональні санкції, відкрито кримінальні провадження.

 

У СБУ пообіцяли повідомити про деталі справ, коли це дозволять процесуальні норми, інформує «Радіо Свобода» із посиланням на СБУ.

«Щодо них раніше було відкрито низку відповідних кримінальних проваджень. Вони розслідуються як СБУ, так і іншими правоохоронними органами. Про деталі справ ми повідомимо одразу, коли це дозволять процесуальні норми і розголошення цих відомостей не нашкодить розслідуванню», ­– сказали виданню у СБУ.

Як зазначають у СБУ, саме матеріали відомства лягли в основу рішень РНБО, зокрема, і щодо запровадження санкцій проти так званої «десятки контрабандистів».

«Дані обмежувальні заходи використовуються для знешкодження загроз національній безпеці. При цьому СБУ діє виключно в рамках правового поля і оперує конкретними фактами і доказовою базою», ­– наголошує прес-служба.

Президент Володимир Зеленський, оголошуючи 2 квітня рішення РНБО про санкції, назвав контрабанду «економічним тероризмом проти України». За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, що недоотримав державний бюджет, із них понад 100 мільярдів – внаслідок неефективної роботи митниці, сказав він.

За словами Зеленського, влада готує законодавчі зміни, наслідком яких буде криміналізація недостовірного митного декларування. 

Leopolis.news