logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
2 ...

МОЗ оприлюднило склад вакцин від COVID-19, якими щеплюють українців

13-04-2021 20:421194

МОЗ оприлюднило склад вакцин від COVID-19, якими щеплюють українців
Фото: UkrMedia

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило склад вакцин проти COVID-19, які зареєстровані в Україні, а саме Covieshield (AstraZeneca), CoronaVac та Comirnaty (Pfizer).

Відповідну інформацію МОЗ розмістило у вівторок, 13 квітня, на сторінці у Facebook.

Так, вакцина AstraZeneca (торгові назви Covieshield та SK Bio) складається з модифікованого аденовірусу (містить специфічний білок коронавірусу, який і викликає імунну реакцію), L-гістидину або його гідрохлорит моногідрату, ЕДТА, хлориду магнію, етанолу, полісорбату 80, хлориду натрію, сахарози, води для ін'єкцій.

Вакцина CoronaVac має наступний склад: інактивований коронавірус, гідроокис алюмінію, гідрофосфати натрію (12-водний та моногідрат), хлорид натрію.

До складу вакцини Pfizer входять мРНК, ліпідні частинки, фосфоліпід, дигідрати фосфатів натрію та калію, хлориди натрію та калію, сахароза, вода для ін'єкцій.

«Важливо знати склад, щоб уникнути можливої алергічної реакції після щеплення. Якщо ви маєте підозру, що у вас можете бути алергічна реакція, обов’язково зверніться до вашого сімейного лікаря чи терапевта найближчої лікарні», – додали в МОЗ.

Нагадаємо, відсьогодні в Україні уперше щеплюватимуть китайською вакциною CoronaVac. Розвозити препарат регіонами почали напередодні, коли завершили всі лабораторні дослідження. Цю вакцину отримають поліцейські, а також маломобільні групи населення й особи, що за ними доглядають. Крім того - її колотимуть олімпійцям, паралімпійцям і вчителям, що братимуть безпосередню участь у ЗНО. 

Leopolis.news